Coronavirus update d.d. 1 juni 2021 – Fysiotherapie Larink – Enschede

Coronavirus update d.d. 1 juni 2021

Coronavirus update d.d. 1 juni 2021

Herstelzorg na corona

Bent u ziek geweest door het coronavirus en hebt u nog last van ernstige klachten? Dan krijgt u uit uw basisverzekering herstelzorg vergoed, zoals fysiotherapie.

Uw vergoeding in het kort:

Basisverzekering

Vergoeding is verlengd tot 1 augustus 2022

Aanvullende verzekering

Geen vergoeding

Verwijzing nodig?

Ja

Wat krijgt u vergoed?

 • Fysio- of oefentherapie: maximaal 50 behandelingen

U krijgt deze zorg maximaal 6 maanden vergoed. Een medisch specialist kan de vergoeding één keer verlengen met 6 maanden als dat nodig is.

Wanneer krijgt u een vergoeding?

U krijgt deze zorg alleen vergoed als u:

 • tijdens uw herstel van COVID-19 last hebt van ernstige klachten of beperkingen.
 • een verwijzing hebt van uw medisch specialist. Hebt u niet in het ziekenhuis gelegen? Dan hebt u een verwijzing van uw huisarts nodig.
 • een verwijzing hebt die uiterlijk vier maanden na het acute ziektestadium van ernstige COVID-19 is afgegeven.
 • deelneemt aan het onderzoek naar het effect van de herstelzorg. Uw gegevens zijn anoniem en worden alleen voor dit onderzoek gebruikt.
 • binnen 1 maand na de verwijzing start met de behandeling.

Corona update n.a.v. dringend advies mondkapjes 

Als gevolg van het stijgende aantal corona besmettingen in Nederland zijn afgelopen dinsdag 29 september de maatregelen door het kabinet weer aangescherpt. Een dag later volgde alsnog een dringend advies tot het gebruik van mondkapjes in openbare ruimten. Wij houden ons strikt aan de richtlijnen van onze overkoepelende vereniging het KNGF. Gelukkig kunnen we blijven behandelen en ook de groepen zoals ze nu ingedeeld zijn kunnen doorgaan. Vanaf 5 oktober dragen wij een mondkapje voor jouw en onze gezondheid. Breng zelf ook een mondkapje mee naar de praktijk; verplicht is het niet, maar je doet ons wel een plezier.

Daarnaast geldt natuurlijk nog steeds: kom alleen naar de praktijk als je klachtenvrij bent, houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en reinig je handen bij binnenkomst.

 

Corona update m.b.t. de oefengroepen

Inmiddels kunnen we onder strikte voorwaarden en in kleine aantallen weer starten met onze oefengroepen. Voor meer informatie neem contact op met de praktijk!

 

Corinavirus update d.d. 3 mei 2020

We kunnen weer (voorzichtig) beginnen!

Goed nieuws! Vanaf 4 mei kunnen we – met de nodige voorzorgsmaatregelen – weer voorzichtig beginnen met fysiotherapiebehandelingen op onze locaties. In nauwe samenwerking met o.a. het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM zijn de voorwaarden vastgesteld waaronder we in bepaalde situaties de deuren kunnen openen. Daarbij gaan we met gezond verstand te werk. Dat betekent dat we iedere situatie zorgvuldig beoordelen en dat, hoe graag we ook zouden willen, de groepslessen nog niet van start kunnen gaan.

Beeldbellen en/of persoonlijk contact

In de komende periode hebben we drie mogelijkheden voor individuele therapie: via beeldbellen, via persoonlijk contact of een combinatie van beide. Welke optie het meest geschikt is, bepaalt de therapeut.

Daarbij volgen ze een duidelijk protocol om vast te stellen of en zo ja onder welke voorwaarden iemand naar de praktijk kan komen. Ze vragen bijvoorbeeld naar gezondheidsklachten van mensen zelf, maar ook van eventuele gezinsleden. Deze procedure geldt ook voor behandeling aan huis.

Wie een afspraak wil maken vanwege een nieuwe of bestaande klacht kan telefonisch contact opnemen of het contactformulier invullen. Dan nemen we contact op voor een intake.

Veilig naar de fysiotherapeut. Zo gaan we te werk:

Als de therapeut bepaalt dat behandeling in de praktijk mogelijk is, hebben we ons aan een aantal veiligheidsmaatregelen te houden.

Team Fysiotherapiepraktijk Larink

————————————————————————————————————————————————————————————–

Update 23 maart 2020

Gezien de huidige ontwikkelingen zien wij ons genoodzaakt onze verantwoordelijkheid te nemen voor uw en onze gezondheid.
Onze fysiotherapiepraktijk is vanaf dinsdag 24 maart 2020 alleen op afspraak geopend.

Voor een nieuwe klacht/behandelepisode kunt u mailen met info@fysiotherapie-larink.nl, wij nemen dan zsm contact met u op om te overleggen over de mogelijkheden.

Bent u reeds in behandeling? Uw behandelend fysiotherapeut zal in de komende dagen contact met u opnemen, en contact met u houden.

Voor vragen en adviezen zijn wij per mail bereikbaar. Voor acute zaken kunt u ons bereiken op 06 – 4847 7573. Ook videobellen behoort tot de mogelijkheden.

We hopen op uw begrip in deze zeer ongewone situatie.

Hopelijk tot snel, in goede gezondheid!

Team Fysiotherapiepraktijk Larink

————————————————————————————————————————————————————————————–

Update 16 maart 2020

Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en de nieuwe maatregelen die getroffen zijn door het kabinet, zien wij ons genoodzaakt onze verantwoordelijkheid te nemen voor uw en onze gezondheid.

Vanaf maandag 16 maart tot nader order gelden de volgende maatregelen:

Van ons kunt u verwachten dat wij strenge hygiëne-maatregelen hebben genomen en onze therapeuten zullen niet werken indien zij bovengenoemde klachten hebben.

Naast deze maatregelen blijven de maatregelen van het RIVM toepassing:

We hopen op uw begrip in deze ook voor ons, zeer ongewone situatie.

Team Fysiotherapiepraktijk Larink

————————————————————————————————————————————————————————————————-

Preventiebeleid COVID-19 bij hoogrisicogroepen

Bijlage bij de LCI-richtlijn COVID-19

Versie 16 maart 2020

In deze bijlage worden maatregelen beschreven voor hygiëne en social distancing voor personen die een verhoogd risico hebben op een COVID-19-infectie en/of een ernstig beloop of die een verhoogd risico hebben anderen te infecteren. De maatregelen zijn bedoeld voor alle personen ≥70 jaar en/of personen ≥18 jaar met een onderliggende aandoening.

Voor maatregelen voor kinderen <18 jaar zijn separaat adviezen opgesteld door de NVK; zie voor meer informatie het NVK-standpunt over COVID-19 en kinderen.

Risicogroepen COVID-19

Hiervoor worden dezelfde indicaties gehanteerd als het Nationaal Programma Grieppreventie (NPG) hanteert voor de jaarlijkse griepprik, met als uitzondering de leeftijdsgrens die voor COVID-19 aangepast is van 60 jaar (waarop mensen de uitnodiging voor de griepprik krijgen) naar ≥70 jaar (China CDC 2020). Dit betekent dat de adviezen in deze bijlage niet gelden voor personen onder de 70 jaar of personen zonder een onderliggende aandoening.

De indicaties voor de aanvullende adviezen zoals beschreven in deze bijlage zijn bedoeld voor de volgende hoogrisicogroepen:

 • Alle personen ≥70 jaar
 • Alle personen >18 jaar met één van onderliggende aandoeningen die een verhoogd risico hebben om geïnfecteerd te raken en/of een grotere kans hebben op ernstiger beloop:
  • afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
  • chronische hartaandoeningen;
  • diabetes mellitus;
  • ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;
  • verminderde weerstand tegen infecties door medicatie voor auto-immuunziekten, na orgaantransplantatie, bij hematologische aandoeningen, bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is, of bij chemotherapie en/of bestraling bij kankerpatiënten;
  • met een hivinfectie in overleg met de hiv-behandelaar.
 • Personen ≥18 jaar in één van onderstaande situaties die een verhoogd risico hebben om anderen te infecteren:
  • met een verstandelijke handicap die in een instelling wonen;
  • woonachtig in een verpleeghuis die niet vallen onder bovengenoemde categorieën.

Adviezen voor preventie

Preventie-adviezen die per 13 maart 2020 voor alle Nederlanders gelden

Hygiëne

 • Hoest of nies in de elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen regelmatig en grondig, ten minste bij aankomst en vertrek ergens.
 • Droog je handen af met papieren handdoekjes.
 • Schud geen handen, ook geen zoenen of omhelzing ter begroeting.
Social distancing

 • Werk zoveel mogelijk vanuit huis. Op het werk geen bijeenkomsten >100 personen.
 • Als thuiswerken niet mogelijk is: spreid werktijden.
 • Thuisblijven met luchtwegklachten en/of koortsig gevoel.
 • Evenementen met >100 personen worden afgelast.

Aanvullende preventie-adviezen voor hoogrisicogroepen

Social distancing

 • Als er iemand in het gezin/huishouden koorts heeft, verkouden is en/of hoest: vermijd verblijf in dezelfde ruimte zoveel mogelijk.
 • Beperk sociale contacten tot het hoogstnodige; vermijd gezelschappen.
 • Beperk activiteiten buitenshuis in afgesloten ruimtes: dus geen: bezoek bij anderen thuis, kerkbezoek, bar, restaurant, fitness, sport, zwembad, etc.
 • Vermijd het openbaar vervoer zoveel mogelijk, zeker in de spits.
 • Beperk boodschappen doen, zeker in de spits. Vraag iemand anders of laat boodschappen thuis bezorgen.
 • Ga niet naar school/universiteit/onderwijsinstellingen.
 • Bezoek geen (klein)kinderen, pas niet op kinderen en bezoek geen scholen.
 • Neem bij klachten die erger worden telefonisch contact op met uw huisarts/specialist om te overleggen of u getest moet worden.